۱۶ بهمن ۱۳۸۶

رزم مشترک

همراه شو رفیق؛
تنها نمان به درد!
کاین درد مشترک،
هرگز جدا، جدا
درمان نمی شود
دشوار زندگی،
هرگز برای ما،
بی رزم مشترک،
آسان نمی شود!
تنها نمان به درد!
همراه شو رفیق!
***
برزين آذر مهر

۲ نظر:

  1. مرسی از درج این شعر بسیار خاطره انگیز! شاعر این شعر زنده یاد سیاوش کسرایی بودند که این اثرشان با نام مستعار برزین آذرمهر آن روزها به چاپ رسید. شاد و پاینده باشید!

    پاسخحذف
  2. ba salam va eradat besyaar

    Barzine Azarmehr(Jafar Marzoughi)







    کوششی در رفع یک سوء تفاهم

    شعر «رزم مشترک» (همراه شو رفیق) از جمله شعرهای مجموعه‌ی «بپا خیز ایران من» سروده‌ی برزین آذرمهر (جعفر مرزوقی) است که نخستین بار در سال ۱۳۵۵ به همت انتشارات «ارانی» در خارج از کشور، و بعدها، در سال ۱۳۵۸ توسط «نشر صلح» به سرپرستی آقای ناصر مؤذن در ایران منتشر گردید. این شعر همان زمان‌ها ـ البته بی آن‌که من در جریان آن قرار بگیرم ـ به ابتکار هنرمند چیره‌دست، پرویز مشکاتیان و با هنرمندی استاد شجریان به‌صورت سرود رزمی درآمد و امروز شاهد اجراهای دیگری نیز از آن هستیم. علاوه بر آن، شعر «محبوب من وطن» با آواز شهرام ناظری و شعر دیگری نیز از همین مجموعه، آن‌گونه که در سایت رسمی زنده‌یاد مشکاتیان آمده است، برای تنظم آهنگ «پیروزی» مورد استفاده‌ی استاد قرار گرفته است.

    از آنجا که شعر «رزم مشترک» و اساساً خود مجموعه‌ی «بپا خیز ایران من» تا مدت‌ها به شاعر پرآوازه‌ی ما، سیاوش کسرایی نسبت داده می‌شد و حتی اینجا و آنجا به نام او به چاپ هم رسید، بنا به توصیه‌ی برخی دوستان، بهتر دیدم یادداشت کوتاهی همراه این شعر کنم و بدین ترتیب بکوشم تا شاید به این توهم سرسخت، ریشه‌دار و حتی گاه آزاردهنده که هنوز که هنوز است پایداری نشان می‌دهد، پایان بدهم.

    به‌گمان من شما هم همچون من، بر این باورید که به هیچ وجه گوارا نیست که شاعر اثری، هر بارخود را در وضعیتی بیابد که مجبور باشد دلیل و مدرک بیاورد تا ثابت کند شعری که خود او سروده، متعلق به دیگری نیست و تازه همیشه موفق هم نباشد! بی‌شک شما بهتر از من می دانید که درافتادن با توهمی که بر اثر نفوذ برخی از رسانه‌های گروهی جا باز کرده و گسترش یافته، کار چندان ساده‌ای نیست؛ مگر آن‌که با سلاح برابر به جنگ آن رفت. دلیل رویکرد من به شما این است.

    در ضمن به آنهایی که شک و یقین‌شان در این مورد، نیرومندتر از آن است که آماده‌ی پذیرش چیزی غیر آن باشند، پیشنهاد می‌کنم دست کم به فهرست مجموعه شعرهای زنده‌یاد سیاوش کسرایی، از انتشارات «نشر کتاب نادر»، سال ۱۳۸۴، مراجعه کنند و اگر در آن، اثری از مجموعه‌ی شعر «بپا خیز ایران من» و یا شعرهایی که از این مجموعه به آن شاعر پرآوازه نسبت داده می‌شود، یافتند؛ بر باور خود اصرار ورزند!


    با احترام و سپاس
    جعفر مرزوقی (برزین آذرمهر)



    ********


    رزم مشترک

    همراه شو رفیق
    تنها
    ممان به درد

    کین درد مشترک
    هرگز جدا جدا
    درمان نمی شود

    دشوار زندگی
    هرگز برای ما
    بی‌رزم مشترک
    آسان نمی‌شود

    تنها
    ممان به درد
    همراه شو رفیق

    تیرماه ۱۳۵۲

    پاسخحذف

درود و تشکر از دیدگاهتان.